пʼятниця, 19 березня 2010 09:19

Медведєв погрожує людям Путіна - ЗМІ

Медведєв погрожує людям Путіна - ЗМІ

Дмитро Медведєв вимагає конкретних реформ, але їх гальмують сподвижники Володимира Путіна. Пробувши в Кремлі половину терміну, молодий президент знаходить все більшу упевненість і вже погрожує саботажникам звільненнями, розповідає Беньямін Біддер читачам тижневика Der Spiegel.

Противники президента - міністри з уряду Путіна. Їм було доручено розробити програму модернізації державних холдингів, величезних конгломератів, якими управляють довірені особи і старі сподвижники прем"єра Путіна. Термін, відведений на це президентом, добігає кінця, але результатів немає. Те ж саме стосується і низки інших ініціатив Медведєва.

Успіхи Медведєва за два роки здаються досить скромними. Президент виголошує чудові промови, але помітних змін практично немає. Поведінка чиновників межує "з саботажем", говорить Ігор Юргенс, радник російського президента.

У вівторок Медведєв пригрозив звільнити тих, хто не виконує його вказівки. Погроза, вважає автор матеріалу, направлена не проти Володимира Путіна, а, швидше, проти його сподвижників, високопоставлених чиновників і міністрів.

Медведєв, йдеться далі в статті, не тільки знайшов упевненість - опитування громадської думки показують, що за популярністю він наздоганяє попередника. Разом з цим у нього з"являється ідея створити базу для власної влади. Проте безпосередньо Путіна Медведєв не критикує.

"Судячи з поведінки Медведєва, між ними існує домовленість", - говорить Олександр Рар, експерт по Росії з Німецького суспільства зовнішньої політики, але в чому полягає ця домовленість, знають тільки ці двоє.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв погрожує людям Путіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути