Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 10:24

Медведєв хоче усунути з адміністрації людину Путіна

Медведєв хоче усунути з адміністрації людину Путіна

У найближчі два-три місяці Сергія Наришкіна на посту керівника адміністрації президента РФ замінить Олександр Коновалов, нинішній міністр юстиції. Про це пише "Независимая газета", посилаючись на "відразу декілька джерел з найближчого оточення президента".

За даними видання, Дмитро Медведєв не задоволений тим, як Наришкін справляється з покладеними на нього обов"язками щодо формування кадрового резерву і боротьби з корупцією. Антикорупційна компанія за рік не принесла видимих результатів, а замість "президентської тисячі" була сформована тільки "золота сотня", пише газета. Підготувати резерв управлінців нібито не вдається через різні погляди на проект: у Кремлі вирішили, що він повинен бути непартійним, а Володимир Путін вважає, що кадри повинні бути спільними з резервом "Єдиної Росії".

За даними "Независимой", Коновалов на посту глави адміністрації повинен буде працювати над підвищенням якості президентських законопроектів: зараз, наприклад, через неопрацьованість документа Медведеву вже двічі доводилося коректувати запропонований ним же закон про новий порядок призначення губернаторів. Новим міністром юстиції стане 32-річний Юрій Любимов, стверджує видання. Любимов - колишній студент Медведєва по СПбДУ; у серпні його призначили заступником міністра юстиції.

На початку жовтня стало відомо, що Дмитро Медведєв змінив начальника своєї референтури: ним стала Єва Василевська. "Независимая газета" пророкувала відставку ще і помічникові президента Джахан Поллиєвій, яка займається роботою референтури. Джерело видання заявило, що президент має намір "укріпити піар-напрямок" в адміністрації.

Нагадаємо, що Наришкін прийшов на місце керівника президентської адміністрації з посади глави апарату уряду (а потім і заступника голови уряду, тобто заступника Володимира Путіна).

За матеріалами Gazeta.ua, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв хоче усунути з адміністрації людину Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути