четвер, 04 жовтня 2018 15:06

Матвій Скідан потребує повторної пересадки кісткового мозку – батьки просять допомоги

Автор: Фото надане Віталієм Скіданом
  8-річному Матвієві потрібно пройти 2 курси сильної хімеотерапії й пересадку кісткового мозку.
8-річному Матвієві потрібно пройти 2 курси сильної хімеотерапії й пересадку кісткового мозку.

8-річний Матвій Скідан з Києва лікує мієлодиспластичний синдром – передлейкозний стан крові. 1,5 роки тому переніс пересадку кісткового мозку. Але в травні стався рецидив. Дитина потребує повторної трансплантації. На хіміотерапію та операцію треба $140 тис.

"Захворювання в сина виявили три роки тому. У крові Матвія були низькі показники тромбоцитів. Торік у Стамбулі йому зробили пересадку кісткового мозку. Він добре переніс лікування й хвороба відступила. Але в травні Матвій перехворів герпесом. Після цього рівень тромбоцитів почав знижуватися.

У липні ми пройшли обстеження в клініці, де робили трансплантацію. Лікарі дійшли висновку, що організм дав збій і все згодом наладиться. У серпні знову обстежили – виявили рецидив.

Матвій потребує двох курсів потужної хіміотерапії. Опісля треба буде робити пересадку кісткового мозку. Матвій в нас сильний і він справиться. Але все впирається в рахунки, які треба оплачувати. За операцію 110 тисяч доларів і 30 тисяч доларів на хіміотерапію. Це не рахуючи інших витрат. Нам самим з такою сумою не справитися.

5 жовтня Матвій з мамою має летіти в Стамбул. Матвій мріє про школу, знайомство з однокласниками. Дома на нього чекає менший братик Авдій. Ми звертаємося до небайдужих людей. Будемо вдячні за будь-яку допомогу нашому синочку", - розповідає Gazeta.ua батько Віталій Скідан.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4378 6443 2180 (Скідан Віталій Валерійович), його контакти: 0 (67) 829 19 08.

Зараз ви читаєте новину «Матвій Скідан потребує повторної пересадки кісткового мозку – батьки просять допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути