вівторок, 29 травня 2007 18:13

Матері бесланських жертв розгромили зал суду

У вівторок 29 травня жінки, які постараждали в результаті теракту в Беслані, розгромили зал судових засідань, в якому проходили слухання у справі про міліціонерів, обвинувачених в халатності, що призвела до загибелі людей в теракті.

Жінки були незадоволені тим, що слухання у справі проходять без участі підсудних. На сьогоднішньому засіданні суддя повинен був сповістити ухвалу на клопотання адвокатів підсудних про амністію. Жінки двічі не дали судді сповістити своє рішення, і тоді він, не сказавши ні слова, віддалився із залу.

Це послужило приводом для початку погрому. Жінки почали зривати з вікон жалюзі, бити скло і ламати в залі меблі. У зал прибули судові пристави і міліціонери, проте, сили вони не застосовують. Зараз жінки заявляють, що не покинутий зал суду, поки туди не приведуть звинувачених міліціонерів.

На лаві підсудних повинні знаходитися колишні керівники Правобережного РОВД - начальник Мирослав Айдаров і його заступники Таймураз Муртазов і Гурам Дряєв. 10 травня вони заявили клопотання про застосування до них акту про амністію від 22 вересня 2006 року як до осіб, які зробили злочину в зоні контртерористичної операції на Північному Кавказі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Матері бесланських жертв розгромили зал суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути