Ексклюзиви
субота, 17 жовтня 2020 19:15

Малюнки дітей з інвалідністю стали ескізами для унікальної колекції хустин
3

У Львові створили капсульну колекцію чоловічих та жіночих хустин під гаслом "Руйнувати бар'єри легко. Разом". Принт кожної хустини – це картини, намальовані дітьми під час занять арттерапією. Для реалізації проєкту зусилля об'єднали перше в Україні інклюзивне ательє Lady Di atelier та Міжнародний саміт мерів.

Про це на сторінці у Facebook розповіла Ірина Озимок, засновниця Міжнародного саміту мерів.

Фото: Lady Di atelier

"Влітку я написала дівчатам з Lady Di atelier і запропонувала ідею: діти, які займаються арттерапією, намалюють місто мрії. Діти, до речі, надзвичайно талановиті, і хтось з аутизмом, а хтось з синдромом Дауна. Так народилась наша колекція хустин", - зазначила ініціаторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше на церемонії "Оскару" вручав нагороду актор з синдромом Дауна

Усі вторговані кошти від продажу хустин підуть на розвиток центру арттерапії. Мета проєкту – продати 1000 хустин й через мистецтво та моду привернути увагу до теми інклюзії, а також допомогти облаштувати "Сонячну майстерню" у Львові.

"Безбар'єрне інклюзивне місто – це далеко не про інфраструктуру, і не лише про транспорт. Це більшою мірою про прийняття. У нашому суспільстві категорія людей, зокрема дітей з синдромом Дауна та аутизмом, які якнайбільше потребують цього прийняття, а також умов співіснування у місті", - зауважила Озимок у відеопрезентації проєкту.

Міністерство освіти й науки розробило інструкцію навчальної програми для дітей з особливими освітніми потребами в період карантинних обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Малюнки дітей з інвалідністю стали ескізами для унікальної колекції хустин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути