середа, 18 липня 2007 12:22

МАГАТЕ: всі ядерні об"єкти на території КНДР закриті

Генеральний директор міжнародного агентства по атомній енергії (МАГАТЕ) Мохамед ель-Барадєї в середу підтвердив, що всі ядерні об"єкти на території КНДР закриті.

У обмін на припинення роботи ядерного реактора Північна Корея отримає економічну, енергетичну та гуманітарну допомогу.

В середу в Пекіні на зустрічі глав делегацій країн-учасниць шестисторонніх переговорів будуть підведені підсумки першого етапу денуклеаризації Корейського півострова, обговорені подальші кроки. Зустріч представників КНДР, США, Китаю, Росії, Південної Кореї та Японії проходить в столичній резиденції "Дяоюйтай". Напередодні сторони провели інтенсивні консультації в двосторонньому форматі.

Як повідомив помічник держсекретаря США Крістофер Хілл, який очолює американську делегацію, на нинішній зустрічі може бути досягнута домовленість про завершення другого етапу по денуклеаризації Корейського півострова до кінця поточного року.

Зустріч проходить на тлі просування в справі денуклеаризації Корейського півострова. У минулу неділю МЗС КНДР оголосив про зупинку єдиного ядерного реактора, що діяв в країні, в науково-дослідному центрі в Йонбені. Сьогодні КНДР закрила ще чотири ключові ядерні об"єкти, що підтвердив глава Міжнародного агентства по атомній енергії Мухаммед аль-Барадєї, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «МАГАТЕ: всі ядерні об"єкти на території КНДР закриті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути