субота, 10 листопада 2018 01:35

Кому важче влаштуватися на роботу: молоді чи 40-річним

 

Одним потенційним співробітникам відмовляють через відсутність досвіду, іншим - через його надлишок.

Відповідно до даних Держстату, серед молоді безробітних 17%, серед старшого покоління 7%. Таким чином стереотип про те, що старшим влаштуватися на роботу складніше не зовсім вірний, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що не варто розповідати на співбесіді

У виборі між старшим поколінням і молодим роботодавці вибирають випускників вузів замість досвідчених працівників. Кадровики запевняють, що це не завжди працює на користь. "Існує стійке упередження, що молодь можна брати, оскільки, по-перше, дешевше. По-друге - довше. По-третє - якщо "вирощувати" їх в компанії, то це може тривати довгі роки.

Насправді, ні перше, ні друге, ні третє не працює. Але більшість роботодавців намагаються переконатися в цьому на власному досвіді і через це виникає ситуація, що 40-річних залучити дешевше і працюють вони стабільніше ", - говорить HR-експерт Тетяна Пашкіна. Кадровики радять молоді отримувати досвід роботи під час навчання в університеті, старшому поколінню - навчитися презентувати себе роботодавцю.

Восени традиційно стартував сезон ділової активності, однак він на зростанні кількості вакансій позитивно не позначився - на одну вакансію претендує 3 спеціаліста. У вересні навіть був відзначений спад пропозицій. Найбільш затребуваними в Україні восени-2018 виявилися фахівці таких сфер: "Продаж", "IT, інтернет, телеком" і "Маркетинг, реклама, PR". Трохи менше вакансій для фахівців напряму "Виробництво". Шукачі роботи рубриках "Наука, освіта", "Початок кар'єри, студенти" не перестають користуватися популярністю у роботодавців. Знову в вересні активно шукали персонал в сфері туризму/готельного і ресторанного бізнесу, адмінперсонал. Багато пропозицій з'являється для фахівців сфери спорт/фітнес. А порівняно з кінцем літа скоротилася кількість вакансій в рубриках "Банки, інвестиції, лізинг", "Безпека" та "Бухгалтерія, управлінський облік, фінанси підприємства". У фінансистів тривають не найкращі часи для кар'єри.

Зараз ви читаєте новину «Кому важче влаштуватися на роботу: молоді чи 40-річним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути