четвер, 08 листопада 2018 21:10

Про що не варто розповідати на співбесіді

Про що не варто розповідати на співбесіді
На запитання рекрутера потрібно відповідати стисло та змістовно. Фото: millionaire.it

Щоб швидко знайти роботу, потрібно зробити правильні акценти в резюме та добре підготуватися до співбесіди з роботодавцем.

При прийомі на роботу потрібно бути чесним з рекрутером. Розповідати про свої недоліки і способи боротьби з ними. Однак не варто говорити про всі ваші негативні якості. Особливо ті, які не стосуються роботи, пише Work.ua.

"Почну зі своїх помилок на першій роботі"

На запитання рекрутера потрібно відповідати стисло та змістовно. Говорити про всі промахи з початку кар'єри не потрібно. Роботодавець не готовий слухати довгу історію ваших проб та помилок. Його мета зрозуміти, наскільки ви вмієте працювати у команді.

"Я занадто багато працюю"

Ця фраза — перша у списку кліше. Вона не свідчить про відданість роботодавцю та готовність працювати цілодобово. Вона демонструє, що ви неефективно плануєте свій робочий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українцям важко знайти роботу

"Я трудоголік"

Роботодавці завжди чекають повної віддачі. Інколи на роботі доводиться засиджуватися допізна. Але нікому не потрібні мученики, які живуть в офісі цілодобово.

"Приділяю надмірну увагу дрібницям"

Добре, якщо ви висуваєте високі вимоги до себе. Слідкуєте за мотивацією та дисципліною. Проте не можна себе недооцінювати. Применшувати ваші досягнення. Зазвичай компанії шукають працівників, які зможуть справлятися з великим обсягом роботи. Водночас робити мінімум помилок. Тому рекрутеру не варто казати, що постійно незадоволені своїми результатами і аналізуєте дрібниці.

У жовтні 2018-го роботодавці офіційно оформили 644,6 тис. найманих працівників. Це удвічі більше, ніж було у серпні.

Зараз ви читаєте новину «Про що не варто розповідати на співбесіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути