четвер, 20 березня 2008 09:14

Колумбійські бойовики заявляють, що операцію по знищенню Рауля Рейєса провели американці

Колумбійські ліві екстремісти з РЗСК упевнені, що у операції  по знищенню Рауля Рейєса брали участь військовослужбовці США. Заяву так званих Революційних збройних сил Колумбії (РЗСК) у середу процитував телеканал "Телесур".

У заяві бойовиків йдеться про операцію колумбійських військових, проведену на території Еквадору 1 березня. У результаті бомбардування табору РЗСК і наступного вторгнення колумбійських військових на еквадорську територію загинув "міністр закордонних справ" РЗСК Рауль Рейєс (справжнє ім"я Луїс Едгар Девіа). Інцидент спровокувала небувала криза у відносинах Колумбії з Еквадором і Венесуелою і Нікарагуа, що підтримали еквадорську сторону.

У тексті документа Секретаріату (вищого керівництва) РЗСК стверджується, що операція по знищенню Рауля Рейєса була проведена Південним командуванням збройних сил США. Зазначається також, що "ніякі аргументи на зразок превентивних заходів захисту, переслідування у лихоманці бою або боротьбою з тероризмом, що приводиться урядом Колумбії,  не можуть виправдати цих огидних дій", маючи на увазі вторгнення на еквадорську територію і вбивство 24 членів РЗСК включаючи Рейєса.

Екстремісти у своєму документі вимагають від президента і уряду Колумбії представити громадськості 11 затриманих у результаті операції (факт затримання озвучив сам колумбійський лідер Альваро Урібе у бесіді з президентом Еквадору Рафаелем Корреа).

Бойовики висловлюють сумнів у тому, що на місці табору було виявлено чотири персональні комп"ютери, які, за офіційними даними, належали Рейєсу і інформація з яких нібито викриває зв"язки урядів Венесуели і Колумбії з РЗСК. "Жоден комп"ютер - навіть оснащений спеціальним захистом - не може витримати бомбовий удар, що знищив все навколо", - зазначається у заяві цієї організації.

Екстремісти заперечують факт отримання грошових сум від кого б то не було. "Єдина (сторона), яка надає і гроші і будь-яку зброю - це США", - йдеться у документі. Наголошується, що у Колумбії була розгорнена "вся потужність медіазасобів  для брехні і розриву відносин з Еквадором і Венесуелою, а також проти РЗСК".

РЗСК закликали колумбійський народ до Всеосяжної національної угоди, яка дозволила б за столом переговорів запропонувати альтернативу політиці чинного уряду, повідомляє ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Колумбійські бойовики заявляють, що операцію по знищенню Рауля Рейєса провели американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути