Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2010 14:31

Київ хоче розширити межі Софії Київської

Київ хоче розширити межі Софії Київської

Київська влада розробила план розширення меж національного заповідника Софії Київської.

Межі розширяться в деяких місцях майже на квартал.

Зараз у буферну зону заповідника входять провулок Рильського, вулиця Володимирська, Володимирський проїзд, квартал Софіївської вулиці до Михайлівського провулка, вулиця Паторжинського, Ярославів Вал зі схилами до Львівської площі, схили вул. Великої Житомирської, Андріївська церква, Пейзажна алея, вулиця Десятинна зі схилами, Михайлівський собор, князь Володимир, вулиця Костьольна, Майдан до Лядських воріт, вулиця Малопідвальна до вулиці Прорізної.

Тепер же під охороною зона охопить додатково Хрещатик, схили Міського парку, Володимирську гірку, схили до Подолу.

"Межі буферних зон буде закладено в генплані Києва, а режим зон посилюється. Це означає, що нове будівництво всередині цієї території категорично заборонено. Дозволяється реставрація чинних будівель та маленькі вставочки на тих місцях, де немає забудови, але колись стояли будинки. Правда, не вище, ніж сім поверхів", - сказав начальник главку культурної спадщини Руслан Кухаренко.

На думку архітекторів, нові звершення, що з'явилися на цій території 5-15 років тому, які призвели до тріщин на соборі, чіпати не будуть.

"Ми проаналізували всі новобудови в буферній зоні. Це близько 20 ділянок. Дозволи давала попередня влада. Але, на жаль, законодавство не передбачає процедуру їх знесення", - сказав Кухаренко.

Як повідомлялося раніше, ЮНЕСКО погрожує вивести національний заповідник Софія Київська зі списку світової спадщини вже в серпні цього року. Міністерство регіонального розвитку та будівництва звернулося до Київради з пропозицією визначити зони і межі Софії Київської рішенням уряду.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київ хоче розширити межі Софії Київської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути