субота, 04 червня 2011 18:50

Кишкова інфекція вразила і Фінляндію

Кишкова інфекція вразила і Фінляндію

У Фінляндії зафіксований перший випадок захворювання кишковою інфекцією, яка має симптоми, схожі з виявленою в Німеччині небезпечною бактерією ЕНЕС. Хворий з цим захворюванням госпіталізований в одну з лікарень столичного регіону. Пацієнт вже одужує.

Тим часом, національне відомство здоров'я і благополуччя з'ясовує, чи є зафіксований випадок проявом виявленої в Німеччині інфекції чи має інше походження.

Фінська влада поки не бачать причин обмежувати поїздки своїх співвітчизників до Німеччини, але закликає туристів, що повертаються звідти,уважно стежити за своїм здоров'ям і у випадку появи небезпечних симптомів негайно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, кількість жертв кишкової інфекції в Європі досягло 19 чоловік. Крім того, є ймовірність, що ще одна жінка в Німеччині померла від цього захворювання, але випадок поки не підтверджений.

Новий штам, від якого страждають європейці, високо токсичний, він досить швидко призводить до відмови нирок. За кількістю трагічних випадків цей різновид бактерії вже побила всі рекорди, наявні антибіотики з нею не справляються.

Незрозуміла й точна причина спалаху інфекції. Європейські лікарі як і раніше рекомендують не вживати в їжу сирі овочі, особливо огірки, томати і салат. 

Раніше повідомлялося, нова кишкова бактерія, що вражає німців, має коріння в Африці і дуже небезпечна.

Зараз ви читаєте новину «Кишкова інфекція вразила і Фінляндію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути