субота, 04 червня 2011 15:00

Нова кишкова бактерія, що вражає німців, має коріння в Африці і дуже небезпечна

Нова кишкова бактерія, що вражає німців, має коріння в Африці і дуже небезпечна

Поширювана в Німеччині нова кишкова інфекція становить підвищену небезпеку - вона з'явилася, коли агресивна бактерія з Центральної Африки,яка викликає запалення і кровотечу в кишечнику, якимось чином з'єдналася з місцевою кишковою паличкою ЕНЕС, створивши новий штам.

"Африканський мікроб має всі можливості для того, щоб поселятися в кишечнику, викликати максимальне запалення і виробляти токсини, які викликають гемолітико-уремічний синдром і серйозні неврологічні наслідки", - заявив професор з університету Кіля Штефан Шрайбер, якого в суботу 4 червня цитує газета.

"Ми можемо в цьому випадку дійсно говорити про епідемію. Мова йде про абсолютно несподівану появу великої кількості захворювань, яку ми в таких масштабах в Німеччині поки не бачили", - вважає експерт берлінського науково-дослідного Інституту вірусології імені Роберта Коха Клаус Штарк.

Це провідна наукова установа ФРН даного профілю радить громадянам утримуватися від вживання помідорів, огірків і салату з Північної Німеччини, хоча точна причина та місце, де саме зародилася нова агресивна інфекція, поки не встановлена.

"В даний час ми не знаємо, чи є розповсюджувачем овочі", - вказав у зв'язку з цим представник Федерального інституту за оцінками ризику.

Уважно відстежуючи ситуацію МВС ФРН відзначає, що поки немає ніяких даних про те, що мова йде про "біотерористичну діяльність". На думку мікробіолога Олександра Кекуле, директора Інституту медичної мікробіології університетської клініки Університету імені Мартіна Лютера Галле-Віттенберг, терористичне підгрунтя того, що відбувається "дуже маловірогідна, оскільки це абсолютно новий збудник".

"Таким чином, його необхідно було штучно зробити. Я думаю, потенційні агресори так далеко ще не просунулися", - припустив він.

Німецькі медики заявляють, що швидкість розповсюдження хвороби сповільнилася. Крім того, вчені з університетської клініки Гамбурга спільно з китайськими колегами розшифрували геном кишкової палички, вони сподіваються, що найближчим часом вдасться розробити ліки. У Німеччині лікарі закликають жителів країни здавати кров для постраждалих від кишкової інфекції. 

Як повідомили раніше фахівці центру з контролю та профілактики захворювань, причиною захворювань є рідкісний штам E. сoli, що належить до серотипу (варіативності всередині підвидів бактерій або вірусів) 0104: H4. Даний штам був виділений з тканин семи хворих в Німеччині і двох у Данії.

Небезпечна кишкова інфекція поширюється з півночі ФРН, де в основному проживали або побували перед інфікуванням 19 загиблих і 520 людей, що захворіли синдромом ГУС. 

Зараз ви читаєте новину «Нова кишкова бактерія, що вражає німців, має коріння в Африці і дуже небезпечна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути