понеділок, 09 квітня 2007 18:21

Киргизька опозиція звільнила губернатора

Учасники одного з мітингів, організованих киргизькою опозицією 9 квітня, вирішили звільнити губернатора Ісик-Кульської області Кидика Ісаєва, за те що той не перейшов на їх сторону.

Декілька сотень чоловік, присутніх на центральній площі міста Каракол у будівлі обласного центру, проголосували за відставку Ісаєва і обрали на його місце представника Об"єднаного фронту опозиції Асанбека Сарибаєва. За даними ІА "АКІpress", від учасників мітингу поступали і радикальніші пропозиції: присутні на площі жінки закликали узяти будівлю адміністрації штурмом.

Про реакцію самого Ісаєва на те, що відбувається в Караколі не повідомляється. Тим часом віце-спікер киргизького парламенту Еркін Алімбеков, керівний акцією протесту, визнав, що це "переобрання" незаконне.

У свою чергу, неназвані співробітники Комітету національної безпеки, яких цитує "Фергана.Ру", заявили, що дії мітингуючих можуть бути розцінені, як посягання на конституційний лад, оскільки механізм призначення губернатора є конституційною нормою.

За даними Об"єднаного фронту опозиції, в акціях протесту, що проходять в північних областях Киргизії, взяли участь близько 15 тисяч чоловік. Інформації про кількість мітингуючих по всій республіці поки немає. Раніше депутат Меліс Ешимканов заявив, що опозиція планує зібрати від 10 до 100 тисяч чоловік.

Акції протесту в Бішкеці Об"єднаний фронт має намір почати 11 квітня. Основні вимоги: відставка президента Курманбека Бакиева і ухвалення нової конституції.

Тим часом на площі у будівлі парламенту в киргизькій столиці проводиться політичне голодування. Її учасники (за останніми даними, близько 70 чоловік), також виступають за відставку Бакієва. 5 квітня до них приєднався і представник Об"єднаного фронту Меліс Ешимканов, проте сьогодні, як повідомляє ІА "24.kg", він припинив голодовку, пояснивши, що йому ще "знадобляться сили, щоб брати участь в акціях протесту", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Киргизька опозиція звільнила губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути