четвер, 07 серпня 2008 11:13

Канал "Аль-Джазіра" вибачився перед Ізраїлем

Телеканал "Аль-Джазіра" вибачився перед Ізраїлем за передачу про ліванського бойовика Саміра Кунтара (SamirKuntar), повідомляє газета Haaretz.

Генеральний директор "Аль-Джазіри" Ханфар Вадах (KhanfarWadah) надіслав лист прес-службі ізраїльського уряду, в якому визнав, що канал порушив власний етичний кодекс.

Вибачення від "Аль-Джазіри" поступили у відповідь на загрозу ізраїльських властей бойкотувати телеканал. Причиною загрози була передача, в якій Кунтар, звільнений з в"язниці за угодою Ізраїлю з рухом "Хизбалла", був представлений героєм.

Вадах визнав, що допущене порушення етичного кодексу телеканалу було дуже серйозним. Він також повідомив, що зробив розпорядження про запобігання аналогічних інцидентів в майбутньому.

Самір Кунтар провів в ізраїльській в"язниці 29 років за зроблений в 1979 році напад, в результаті якого загинули п"ять ізраїльтян. Його і чотирьох бойовиків руху "Хизбалла" звільнили в середині липня в обмін на останки двох військовослужбовців Цахала - Ехуда Гольдвассера і Ельдада Регева.

Зараз ви читаєте новину «Канал "Аль-Джазіра" вибачився перед Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути