вівторок, 16 жовтня 2007 10:34

Каддафі повертає вдові монарха частину майна, конфіскованого під час революції

 Влади Лівії ухвалили рішення повернути вдові монарха Ідріса ас-Сенусі частину майна, конфіскованого під час революції 1969 року. Таке рішення, як повідомляє  ІТАР-ТАСС, прийняв "Фонд Каддафі".

80-річна Фатма Шериф,  яка знаходиться зараз у вигнанні у Єгипті,  може вступити у володіння палацом, у якому у даний час знаходиться резиденція посла Великої Британії. Документи про найом цієї будівлі змінені. Колишня королева отримає також матеріальну компенсацію ще за два житлові будинки.

Під час революції 1 вересня 1969 року, здійсненої під керівництвом полковника Муаммара Каддафі, були націоналізовані сотні житлових приміщень, що належали заможним лівійцям. Конфісковане житло було передане бездомним.

Ці дії влади відповідали положенням "Зеленої книги" - філософської праці Каддафі. "Ніхто не має права будувати житло з іншою метою, окрім як для себе самого або для своїх спадкоємців", - мовиться в "Зеленій книзі".

Нинішнє рішення про повернення майна колишнім власникам ухвалене за ініціативи сина лівійського лідера, Сейфа Аль-Ислама, який очолює "Фонд Каддафі" . Воно покликане сприяти поверненню на батьківщину співвітчизників, що нині проживають за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі повертає вдові монарха частину майна, конфіскованого під час революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути