пʼятниця, 20 червня 2008 20:41

Ізраїль провів репетицію можливого авіанальоту на Іран

Ізраїль провів військові навчання, які, судячи з усього, були репетицією удару по іранських ядерних об"єктах. У великих навчаннях на початку червня, які выдбулися у східній частині Середземного моря і поблизу узбережжя Греції, були задіяні понад сто військових літаків.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на New York Times.

Іран наполягає на тому, що його ядерна програма має виключно мирне призначення. Але Ізраїль вважає, що іранські ядерні розробки становлять вельми серйозну загрозу.

Тегеран відмовляється виконати вимогу ООН припинити роботи щодо збагачення урану. У зв"язку з цим у березні Рада Безпеки ООН схвалила введення додаткових санкцій проти Ірану.

У навчаннях також були задіяні ізраїльські вертольоти, які можуть використовуватися для порятунку екіпажів збитих літаків.

Вертольоти і літаки-заправники пролетіли понад 1 400 км, що дорівнює приблизно відстані між Ізраїлем та іранським головним заводом щодо збагачення урану в Натанзі.

14 червня Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої та оборонної політики Хав"єр Солана в суботу під час зустрічі з главою МЗС Ірану Манучехром Моттакі передав іранському керівництву оновлений "пакет стимулів" "шестірки" (п"ять постійних членів РБ ООН та Німеччина) країн - міжнародних посередників у вирішенні ядерної проблеми Ірану.

"Шестірка" розраховує, що ці пропозиції стимулюють рішення Тегерана припинити роботи щодо збагачення урану, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль провів репетицію можливого авіанальоту на Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути