вівторок, 20 січня 2009 16:02

Ізраїль оголосив про порушення перемир"я палестинцями

Ізраїльське військове командування 20 січня повідомило про те, що палестинські бойовики вперше порушили неформальне перемир"я, що продовжується з вечора 18 січня.

Як пише газета Ha"aretz, група озброєних палестинців відкрила вогонь зі стрілецької зброї по ізраїльських військовослужбовцях у прикордонного пункту пропуску "Кисуфім".

Повідомляється, що в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Крім того, вранці 20 січня ізраїльські військові розповсюдили інформацію про те, що з території Сектора Газа у напрямі Ізраїлю був випущений мінометний снаряд, проте пізніше ці дані не отримали підтвердження.

Ізраїль і ХАМАС не укладали угоди про перемир"я, оскільки не визнають права один одного на існування, проте оголосили, що дотримуються режиму припинення вогню - кожен в односторонньому порядку.

В даний час Ізраїль продовжує виведення своїх військ з палестинських територій. Очікується, що останній військовослужбовець ЦАХАЛу покине Сектор Газа ще до початку церемонії інавгурації нового президента США Барака Обами, яка почнеться 20 січня в 17:00 за київським часом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль оголосив про порушення перемир"я палестинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути