середа, 04 червня 2008 20:47

Івано-Франківська міліція ліквідувала серйозний наркотрафік

У райцентрі Долина Івано-Франківської області співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків провели завершальну стадію операції щодо ліквідації одного з каналів надходження в Україну синтетичних наркотиків з-за кордону, повідомляє УНІАН з посиланням на Центр громадських зв"язків УМВС України в Івано-Франківській області.

За словами начальника обласної міліції Василя Кузнєцова, цю операцію оперативні служби розробляли впродовж чотирьох місяців.

"Було відомо, що між кількома прикарпатцями і особою, яка нині мешкає у Франції, існують контакти і певні домовленості щодо переправлення в Україну наркотиків іноземного виробництва. - зауважив Кузнєцов. - Ми спланували свої дії таким чином, щоб затримати безпосередньо ініціатора контрабандної поставки наркотиків".

Операція щодо затримання молодика з наркотиками тривала кілька секунд, зазначив він, додавши, що в затриманого були знайдені 42 пігулки "Субітексу" - синтетичного засобу психотропної дії.

Як повідомив керівник прикарпатського підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Роман Чекмарьов, 50 грамів цього засобу, а саме стільки заважили пігулки, на нелегальному ринку наркотиків коштують понад 10 тис грн. На Івано-Франківщині вже не вперше зафіксовано появу саме цього препарату.

Затриманий 27-річний мешканець Івано-Франківської області ініціював контрабандне перевезення в Україну наркотиків з метою їх збуту. Протизаконні дії прикарпатця кваліфікуються двома статтями Кримінального кодексу - контрабанда і збут наркотиків.

А Служба безпеки України 23 травня здійснила операцію з ліквідації однієї з гілок транснаціонального злочинного угрупування, яке налагодило канали контрабанди героїну з Туреччини до України і Західної Європи. Операція проводилася спільно зі Службою зовнішньої розвідки і у взаємодії з правоохоронними органами іноземних держав, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківська міліція ліквідувала серйозний наркотрафік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути