субота, 22 березня 2008 10:28

Італія переживає діоксиновий скандал

У п`ятницю 21 березня італійські виробники сиру оприлюднили спеціальне рекламне повідомлення на сторінках місцевих газет. Таким чином вони відреагували на інформацію про те, що в молоці, з якого виготовляється сир моцарелла, був виявлений діоксин. Про це повідомляє Associated Press.

Реклама стверджує, що якість сиру ретельно контролюється і він безпечний для здоров`я.

Минулого тижня представники влади взяли проби молока з десятків буйволових ферм, після того, як у продукції 29 сироварень було виявлено підвищений вміст діоксину.

Поки що залишається невстановленим, як діоксин потрапив у сир, проте за словами чиновників, це може бути пов`язано з поганою екологічною обстановкою в регіоні Кампанія. За словами чиновника, якого цитує AFP, буйволи, з молока яких виготовляють сир, випасалися на території, де раніше були поховані токсичні відходи.

За інформацією AFP, на 66 фермах, з яких надійшло молоко з діоксином, оголошений карантин. Відомо, що у справі про отруєні продукти, яке розслідують правоохоронні органи Неаполя, проходять 109 людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Італія переживає діоксиновий скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути