Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 11:28

Іспанія направляє військовий корабель в район викрадання свого судна

Міністерство оборони Іспанії прийняло рішення направити до місця викрадення іспанського риболовецького судна "Плайя де Бакйо" військовий корабель, повідомляє сайт Elmundo.es. В даний час фрегат, назва якого не повідомляється, знаходиться у водах Червоного моря.

Нагадаємо, що в неділю, 20 квітня, траулер, власником якого є іспанська компанія Pesqueria Vasco Montanesa, був викрадений піратами в 400 кілометрах від узбережжя Сомалі. На борту судна знаходилися 26 людей, серед яких 13 іспанців і 13 африканців. За попередніми даними, ніхто з них не постраждав.

Ймовірно, судно пройшло в один з портів Сомалі, проте даних про його точне місцезнаходження поки немає. В даний час представники іспанського посольства в Кенії намагаються вийти на зв"язок з владою Сомалі. Пірати вже вийшли на зв"язок з Національним радіо Іспанії і зажадали викуп за звільнення судна. Про розмір викупу поки не повідомляється.

Відзначимо, що 4 квітня в цьому ж районі була захоплена французька круїзна яхта "Ле Понан", на борту якої знаходився екіпаж з 32 людей. 11 квітня після виплати викупу пірати відпустили яхту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія направляє військовий корабель в район викрадання свого судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути