Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 10:43

Ісламістам, які готували теракти в США, висунули звинувачення

Ісламістам, які готували теракти в США, висунули звинувачення
У вівторок, 2 червня, велике журі присяжних представило обвинувальний висновок відносно Джеймса Кроміті, Девіда Уїльямса, Онти Уїльямса і Лагера Пейена, заарештованих раніше в Нью-Йорку за участь в підготовці серії терактів.

Затриманим інкримінують спробу застосування зброї масового ураження, спробу придбання і використання зенітних ракет, змову, а також замах на вбивство військових і цивільних службовців США. Всього в обвинувальному висновку фігурує вісім статей.

За даними федеральної прокуратури в тому випадку, якщо провина фігурантів буде доведена, їм загрожують декілька довічних термінів.

Троє громадян США і одного громадянина Гаїті було арештовано 20 травня. Арешту передувала операція, організована ФБР, в ході якої інформатор бюро, що грав роль п"ятого члена групи, забезпечив злочинців вибухівкою C-4 і переносним зенітно-ракетним комплексом Stinger. Все озброєння було завчасно приведене в неробочий стан.

Згідно плану, змовники збиралися підірвати розташовані недалеко один від одного в Нью-Йорку синагогу "Рівердейлський храм" і Єврейський центр Рівердейла.

Одночасно вони повинні були обстріляти з ПЗРК літаки на авіабазі Національної гвардії в міжнародному аеропорту Стюарт в Ньюбурзі.

Причиною, по якій злочинці збиралися провести теракти, стала агресивна зовнішня політика США відносно ісламських бойовиків. Всі четверо змовників сповідують іслам, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Ісламістам, які готували теракти в США, висунули звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути