пʼятниця, 14 грудня 2007 17:48

Художник намалював картину, яка зводить з розуму (ФОТО)

 

Картину намалював Білл Стонхан. Скандал почався після однієї з виставок. Психічно неврівноваженим людям, які проглядають дану картину ставало погано, вони непритомніли, починали плакати.

Почалося все в 1972, коли картина була намальована Біллом Стонханом по старій фотографії, де він був сфотографований в п"ятирічному віці і знайденою в будинку Чікаго де він жив у той час.

Вперше картина була показана власникові і мистецтвознавцеві Лос-Анжелес Таймс, який після цього помер. Може це було збігом, а може і ні. Потім картина була придбана актором Джоном Марлі (помер в 1984 році). Далі починається найцікавіше. Картину виявили на звалищі серед купи сміття. Сім"я знайшла її принесла додому і вже в першу ніч маленька чотирилітня дочка прибігла в спальню батьків з криками, що діти на картині б"ються. На наступну ніч, що діти на картині були за дверима. У наступну ніч глава сімейства поставив відеокамеру на включення по руху в кімнаті де висіла картина. Відеокамера спрацювала кілька разів.

Картина була виставлена на інтернет-аукціон eBay. Незабаром на поштові адреси адміністраторів eBay стали приходити тривожні листи зі скаргами на погіршення самопочуття, втрату свідомості і навіть серцеві напади. На eBay стояло попередження, але народ як відомо цікавий і багато хто нехтував попередженням.

Картина була продана за $ 1025, початкова ціна складала $ 199.

Сторінку з картиною відвідали понад 30000 разів, але в основному просто заради інтересу. Її купив Кім Сміт, що проживав в маленькому містечку недалеко від Чікаго. Він якраз підшукував, що-небудь для своєї щойно відремонтованої художньої галереї на просторах інету. Коли він наткнувся на "Hands Resist Him" то спочатку подумав, що її намалювали в сорокових роках і вона чудово підійде для нього як експонат.

Це було б кінцем історії, але листи стали приходити тепер на адресу Сміта. Багато хто з них був як і раніше з розповідями про погане самопочуття після перегляду картини, але були і ті хто писали про зло, що йшло від неї.

Зараз ви читаєте новину «Художник намалював картину, яка зводить з розуму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути