Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2024 10:09

"Ходьба й біг - це доступні види спорту": українців запрошують долучитися до благодійного забігу
Подія
7

Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" та спортивна спільнота "Характер" проведуть благодійний марафон у рамках Ліги забігів "RUN 4 VICTORY". Захід відбудеться 30 червня у Вінниці у Вишенському парку.

Подію організовують спільно з Благодійним фондом "МХП-Громаді", за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Зібрані кошти передадуть на підтримку місцевих військових частин та ТрО міста.

Кожен охочий зможе обрати для себе дистанцію у 2, 5, 10, 21 км або долучитися до забігу онлайн. Для наймолодших учасників передбачені дистанції 200, 400 або 800 м. Щоб взяти участь у марафоні, треба зробити добровільний донат. Головна мета проєкту - об'єднати зусилля бізнесу та громад у підтримці ЗСУ.

Реєстрація на другий благодійний марафон ТУТ.

  Керівник Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВТО ВФСТ “Колос” Валерій Швець
Керівник Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВТО ВФСТ “Колос” Валерій Швець

"Подібні заходи ми проводили й раніше, особливо серед дітей різних вікових категорій. Нам цікаво долучитися. Кожна дитина усвідомлює, що участь у благодійному забігу - це внесок у спільну перемогу. Наші вихованці активно реєструються і готуються до заходу", - говорить керівник Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВТО ВФСТ "Колос" Валерій Швець.

  Вінницька команда на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР юнаків та дівчат 2007 р.н. та молодших
Вінницька команда на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР юнаків та дівчат 2007 р.н. та молодших

ВФСТ "Колос" заснували 19 серпні 1950 року. Тоді воно мало назву "Колгоспник". У 1966 році добровільне спортивне товариство "Колгоспник" було перейменовано і отримало нову назву - "Колос". Представництва нині працюють у кожній області. Головна мета організації - сприяти розвитку фізкультури і спорту в Україні. Для членів товариства "Колос" проводяться різноманітні спортивні змагання.

"Спочатку акцент був на тому, щоб розвивати і популяризувати доступні види спорту в сільській місцевості. Щороку програма змагань розширювалася. Одночасно велось будівництво та відновлення спортивної інфраструктури", - додав Валерій Швець.

  На Вінниччині “Колос” має дві дитячо-юнацькі спортивні школи
На Вінниччині “Колос” має дві дитячо-юнацькі спортивні школи

Обласна спортивна організація "Колос" має дві дитячо-юнацькі спортивні школи – Вінницька обласна ДЮСШ "Колос" і Вінницька СДЮСШОР з легкої атлетики. У легкоатлетичній спортивній школі займаються 220 осіб віком від 8 до 23 років. Щоб вступити до закладів, треба пройти випробувальний термін. За цей час тренери оцінюють навички та рівень підготовки. Вихованцями "Колосу" були олімпійська чемпіонка Наталія Добринська, срібна призерка літніх юнацьких Олімпійських ігор Джойс Коба, легкоатлет, срібний призер чемпіонату світу й учасник Олімпійських ігор Андрій Соколовський та багато інших іменитих атлетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внесок у спільну перемогу: у Вінниці пройде благодійний забіг

"Колос" організовує турніри з футболу, баскетболу, легкої атлетики. Традиційними у змаганнях залишаються силові види спорту - гирьовий і армспорт. У громадах товариство проводить захід "Спортивна родина", у якому може взяти участь уся сімʼя. Під час заходів "Колос" збирає донати на армію.

  Чемпіонат ОДЛ з волейболу за підтримки ФСТ "Колос" серед дівчат  2011 р.н. і молодші у Вінниці
Чемпіонат ОДЛ з волейболу за підтримки ФСТ "Колос" серед дівчат 2011 р.н. і молодші у Вінниці
  Чемпіонат Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» «ОЛІМПІЙСЬКА НАДІЯ» з важкої атлетики
Чемпіонат Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» «ОЛІМПІЙСЬКА НАДІЯ» з важкої атлетики

"Ми маємо й ветеранські команди. Вони проявляють свою активність у двох видах спорту – волейболі та футболі. Нещодавно вінницька волейбольна команда посіла перше місце Чемпіонат України серед волейболістів віком 65+ ", - наголошує Швець.

Від початку повномасштабного вторгнення товариство "Колос" займається волонтерством. Надавали гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, а легкоатлетичний манеж перетворили на своєрідний хаб.

"Там зберігали різні речі для переселенців - взуття, одяг, медикаменти, продукти харчування тощо. Люди з громад, із якими ми співпрацюємо, могли приїхати до нас і взяти все необхідне, щоб забезпечити ВПО на перший час. Цим пройнялися і діти, і дорослі", - каже Валерій Швець.

Згодом товариство почало проводити спортивні благодійні турніри, під час яких збирали кошти для ЗСУ. Наразі "Колос" продовжує волонтерську діяльність. Усі заходи проводять під гаслом "З Україною в серці! З вірою у ЗСУ! Разом до перемоги!".

Масові забіги об'єднують людей

"Сьогодні у нас чудова комунікація зі всіма громадами. Вони беруть участь у заходах, що проводить "Колос". Це змагання і серед дітей, зокрема футбол, волейбол. Усього цьогоріч маємо 90 футбольних команд, серед них - ветеранські. Усі учасники отримують призи, завдяки нашій співпраці з благодійним фондом "МХП-Громаді"", - зауважив керівник вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики.

Валерій Швець також активно займається спортом. Кілька разів на тиждень пробігає 2 км, щоб підтримувати форму, тренується у спортзалі. Таку ж дистанцію долатиме під час благодійного забігу у Вінниці. Хоче бути прикладом для своїх вихованців.

"Біг у Вінниці надзвичайно популярний. До великої війни проводили добові і навіть дводобові забіги. Наше місто було своєрідним хабом цього масштабного заходу, на який з'їжджалися спортсмени та любителі бігу з багатьох країн. Ходьба й біг - це доступні види фізичної активності. Вони додають бадьорості, допомагають підтримувати організм у тонусі, боротися з зайвою вагою, стимулюють роботу серцево-судинної системи, покращують самопочуття і запобігають багатьом захворюванням. Після занять у людей, які постійно займаються, відчувається емоційне піднесення, покращується настрій. Потрібно бути активним і хоча б двічі на тиждень займатися спортом, щоб бути здоровішим і менше ходити в аптеку", - радить Валерій Швець.

Також керівник спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВТО ВФСТ "Колос" додав, що масові забіги об'єднують людей. У нинішній час вихованців школи об'єднує не тільки біг, але й бажання, завдяки участі у благодійному марафоні "RUN 4 VICTORY", допомогти Силам оборони України, і зокрема, місцевим військовим частининам та ТрО міста.

Під час благодійних забігів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби армії. Перший марафон у рамках Ліги забігів уже пройшов у Тернополі. У заході взяли участь майже 400 дорослих та 100 дітей. Ще близько 100 людей долучилися до забігу онлайн. Організатори зібрали 260 тис. грн, а компанія МХП подвоїла цю суму. Кошти передали 105-й бригаді ТрО міста Тернополя.

Другий марафон пройде у Вінниці 30 червня. Благодійні забіги "RUN 4 VICTORY" також планують провести у Черкасах і Ладижині Вінницької області.

Зараз ви читаєте новину «"Ходьба й біг - це доступні види спорту": українців запрошують долучитися до благодійного забігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути