вівторок, 25 вересня 2007 14:03

Група психологів довела, що розумних чоловіків більше, ніж жінок

Команда психологів Единбурзького університету, що складається з одних чоловіків, виявила, що серед блискучих двох відсотків населення чоловіків удвічі більше, ніж жінок. Оскільки жінка запрограмована на продовження роду, а для цього, на думку вчених, багато розуму не треба. Це саме дослідження, проте, показує, що серед найменш інтелектуальних двох відсотків населення чоловіків удвічі більше, ніж жінок. Дослідники говорять, що вони виключили такі чинники, як освіта й виховання, порівнюючи виключно членів однієї й тієї самої сім"ї, пише The Daily Telegraph.

Вони перевірили інтелектуальний рівень у понад 2500 братів і сестер, піддавши їх тестам з інформатики, математики і англійської, а також оцінивши їх здібність до виконання механічних операцій.

Чоловіки набрали максимальну й мінімальну кількість балів за всіма тестами, вони також краще впоралися з завданнями з інформатики та арифметики. Жінки отримали середні оцінки і виглядали кращими в мовних тестах.

Одна з теорій, що пояснюють ці результати, полягає в тому, що еволюція чоловіків йшла шляхом "нарощування" інтелекту, що дозволяє підвищити їх привабливість для протилежної статі. Натомість жінкам необов"язково бути розумними, щоб відтворювати потомство.

Тімоті Бейтс, професор психології Единбурзького університету, який проводив це дослідження, сказав: "Програма розвитку жінок, мабуть, більшою мірою орієнтована на гарантоване виживання та можливість насолоджуватися комфортом, розташовуючись на середньому рівні".

Є, втім, очевидні винятки з цієї закономірності: телеведуча Керол Вордерман, як повідомляють, набрала в IQ-тестах 150 очок при середньому загальнонаціональному показнику в 100 балів.

Два роки тому президент Гарвардського університету Лоуренс Саммерс був змушений піти у відставку після того, як натякнув на те, що жінки від природи не схильні до наукових досліджень.

Проте, найрозумнішою жінкою в світі є мешканка Болгарії. Болгарка Даніела Сімідчієва, мати трьох дітей, за своє життя отримала п"ять ступенів магістра. Її IQ досягає 200 балів. Але, попри такий незвичайний пункт в резюме, жінка довгий час не могла знайти роботу, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Група психологів довела, що розумних чоловіків більше, ніж жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути