середа, 21 лютого 2018 17:12

Гроші на порятунок 2-річного Саші Рожка збиратимуть на благодійній виставі

Автор: Фото надане Анною Перепелицею-Рожок
  Олександру Рожку терміново потрібна трансплантація кісткового мозку
Олександру Рожку терміново потрібна трансплантація кісткового мозку

22 лютого о 19:00 в Києві театр "Вавилон" дає благодійну виставу на користь 2-річного Олександра Рожка. У малюка рідкісне генетичне захворювання – первинний імунодефіцит (синдром Костмана). Дитині терміново потрібна трансплантація кісткового мозку. На пересадку потрібно 140 тис.євро.

"Саша в нас довгоочікувана дитина. Ми на нього чекали довгих 10 років. Він народився здоровим. У тримісячному віці виявилося, що організм сина не здатен боротися з інфекціями. Згодом закордонні лікарі виявили поламаний ген, що не давав кістковому мозку повноцінно працювати та виробляти нейтрофіли – клітини крові, що мали б захищати Сашка від бактерій.

Протягом наступного року Саша отримував імуностимулюючі ліки. Але його організм погано відповідав на терапію. Дитина почала постійно та важко хворіти. Сашу врятує лише трансплантація кісткового мозку. Майже за місяць всі потроху допомогли нам зібрати 11 тисяч евро. Але італійська клініка готова прийняти нас лише за умови 100 відсоткової передплати", - розповідає Gazeta.ua батько хлопчика Олександр Рожок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода мама Анна Засядько бореться з лімфомою – потрібна допомога

До збору коштів приєднався й київський театр "Вавилон". Вхід до зали театру вільний, а от зібрані під час перегляду кошти передадуть на лікування Сашка.

"Театр "Вавилон" і вистава "Катрін" розшукує небайдужих і сердечних глядачів, які знають, що "комусь на світі гірше, ніж тобі" (Л.Костенко) і прагнуть допомогти. 22 лютого о 19 годині ми зіграємо виставу, де збиратимемо кошти на лікування маленького Саші. Наша адреса вулиця Тургенєвська, 8-14, ІІ поверх" – закликають на своїй сторінці у Facebook організатори вистави.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку: 4149 4378 6216 9800 (батько хлопчика Олександр Рожок) або картка "Альфа-Банку": 5168 0010 0301 9986 (матір хлопчика Перепелиця-Рожок)

Зараз ви читаєте новину «Гроші на порятунок 2-річного Саші Рожка збиратимуть на благодійній виставі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути