субота, 14 серпня 2010 17:16

Громадський транспорт у містах Євро-2012 буде різного кольору

Громадський транспорт у містах Євро-2012 буде різного кольору

У п'ятницю міські депутати Львова на спеціально скликаній сесії проголосували за відкриття нового кредиту для міста на суму 275 млн. грн. Гроші призначаються на закупівлю 92 автобусів та 60 тролейбусів у Львівського автобусного заводу до Єво-2012.

Відсоткова ставка буде 14,8%. Віддаватимуть кредит та платитимуть відсотки і міська рада, і Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

Банк, у якого місто візьме кредит, буде вибрано методом проведення тендеру. Припускають, участь у конкурсі візьмуть два державні банки - "Ощадбанк" та "Укрексімбанк", котрі пропонують низьку відсоткову ставку.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що уже всі чотири міста України - учасники Євро-2012 проголосували на сесіях за виділення коштів на закупівлю транспорту у ЛАЗу. Нагадаємо, за урядовою програмою державою будуть виділені кошти на новий транспорт для Києва, Львова, Харкова, Донецька.

"Львів буде купувати транспорт упродовж цього та наступного року. Це означає, що на маршрути вийдуть нові автобуси. Кошти на погашення позики будемо отримувати з державного бюджету як субвенцію впродовж чотирьох наступних років," - пояснив Садовий.

Перше місто, яке замовило автобуси львівського виробництва у кінці липня, був Харків. Комунальне підприємство "Харківпас" перерахувало на Львівський автобусний завод 24,96 млн грн. за перші 16 автобусів ЛАЗ великої місткості з низькою підлогою. Автобуси буде доставлено до Харкова протягом 90 днів.

Представники ЛАЗу раніше повідомляли, що для кожного з чотирьох міст завод вибрав окремий колір транспорту. Які саме – поки не розголошується. У зв"язку з розширенням виробництва до Євро-2012 ЛАЗ також набирає робітників різних спеціальностей через обласну службу зайнятості.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Громадський транспорт у містах Євро-2012 буде різного кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути