пʼятниця, 13 серпня 2010 12:15

Талісман до Євро-2012 розробить відома американська компанія

Талісман до Євро-2012 розробить відома американська компанія

Презентація талісмана чемпіонату Європи з футболу 2012 року відбудеться в листопаді нинішнього року. Про це повідомив спікер союзу "Євро-2012 Польща" Юліуш Глуський.

Як повідомляє "Інформаційний центр "Україна-2012", за словами Ю. Глуського, виключні права на проектування і створення талісмана в результаті проведеного тендеру отримала відома американська компанія "Warner Brothers". Він додав, що при створенні талісмана проектанти керувалися уподобаннями дітей.

"Слід пам"ятати, що талісмани, в основному, адресуються дітям. Деталей не буду розсекречувати, проте скажу тільки, що він відображає сучасні тенденції того, що подобається дітям", - зазначив Ю. Глуськ.

За його словами, талісман буде враховувати елементи української і польської культур.

"УЄФА володіє винятковими правами на турнір і може приймати рішення практично без узгодження і консультацій з країнами-організаторами".

Однак у питанні талісмана країни-організатори турніру на засіданнях Наглядового комітету УЄФА змогли висловити певні зауваження.

"Якщо я не помиляюся, вони були враховані. Українська і польська культури подекуди схожі, проте це нелегке завдання, щоб талісман відповідав обом культурам. Вважаю, що це вдалося зробити", - сказав спікер союзу "Євро-2012 Польща".

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Талісман до Євро-2012 розробить відома американська компанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути