пʼятниця, 13 серпня 2010 12:53

Монтаж ексклюзивного покриття "Олімпійського" розпочнеться восени

Монтаж ексклюзивного покриття "Олімпійського" розпочнеться восени

Восени 2010 року в рамках реконструкції НСК "Олімпійський" пройде унікальна операція, яка не повториться ні на одній арені, яка готується до турніру - монтаж вантової системи конструкції покриття. Про це заявив генеральний директор стадіону Жітесс Аркіссандаш.

"Підвісний навіс з напівпрозорої синтетичної мембраною буде накривати 100% глядацьких місць і буде становити 48 500 м2. Серед усіх восьми арен, які готуються до Євро-2012, ця складна операція відбудеться тільки на київському стадіоні. Адже його покриття експерти вважають найбільш складними з точки зору інженерних рішень", - сказав Аркіссандаш.

Монтаж вантової системи буде проходити в два етапи: спочатку на трибунах стадіону в спеціальні дерев'яні короби порозкладають на складові частини ванти зі з"єднанням усіх вузлів між собою, а потім здійснять основний підйом вантів одночасно на 80 осях.

Сьогодні продовжуються підготовчі роботи до цієї операції. Адже початок підйому вантів можливий після завершення монтажу металоконструкцій колон і стиснених кілець. Основний підйом виконується за допомогою 160 пар спеціальних потужних гідродомкратів. Цей процес триватиме майже місяць в чіткій відповідності з розробленою технологією монтажу з постійним контролем рівня натягування і деформацій у вантової системі.

"Ми намагаємося за 14 місяців побудувати те, що планувалося зробити за 36 місяців. Ми впевнені, що збудуємо стадіон до червня 2011 року. Арену будують українські компанії АТ ХК "Київміськбуд", ТОВ "Завод Майстер-Профі Україна" і "АК Інжиніринг". А іноземні компанії знаходяться у них на субпідряді і виконують окремі види робіт. Таким чином, стадіон НСК "Олімпійський" буде побудований силами українських фахівців", - зазначив Аркіссандаш.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Монтаж ексклюзивного покриття "Олімпійського" розпочнеться восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути