неділя, 02 травня 2021 20:39

"Це - плювок нам в обличчя, але й копняк під зад". Тиждень в цитатах від Gazeta.ua

"Це - плювок нам в обличчя, але й копняк під зад". Тиждень в цитатах від Gazeta.ua

Gazeta.ua пропонує згадати тиждень, що минає, у ключових цитатах.

Це маленька перемога у битві, але не перемога у великій війні, яка ще попереду

Андрій АНТОНЕНКО, доброволець, волонтер, музикант, 506 днів перебував за ґратами за підозрою нібито у вбивстві журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Поліція назвала підозрюваних - Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня і волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, де були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Доказів вини Андрія Антоненка так і не знайшли. 30 квітня відпустили під домашній арешт.


"Реформу нафтогазового сектора множать на нуль. Тепер можна робити все, що завгодно. Офісу президента захотілося осідлати фінансові потоки Нафтогазу. Для олігархів це меседж – приходьте, хлопці, повирішуємо всі питання".

Михайло ГОНЧАР, експерт з енергетичної безпеки, про зміну керівництва Нафтогазу з порушенням процедури. 29 квітня Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Очолював його з 26 березня 2014 року. При ньому Нафтогаз виграв суд проти Газпрому у Стокгольмському арбітражі. Шостий рік не експортує газ від Газпрому.

Компанію очолив Юрій Вітренко.


Уряд як був сировинним придатком для Офісу президента, так і лишається. Усі кадрові рішення узгоджує і приймає Андрій Єрмак. "Слугам народу" натякнули, що ті, хто не проголосують, можуть не очікувати неофіційної зарплати


Ярослав ЮРЧИШИН, народний депутат від "Голосу", про призначення 29 квітня міністром енергетики Германа Галущенка. Припускає, що це може бути пов'язано з майбутніми переговорами президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

Це - плювок нам в обличчя, але й копняк під зад. Ми - на дні. І це добре.

Бо нижче падати вже просто нікуди.


Богдан БУТКЕВИЧ, журналіст, про захист кандидатської дисертації з державного управління народного депутата від ОПЗЖ Ілля Киви. Відомий неадекватною поведінкою на засіданнях парламенту, заявами, що плює на закон, отримував 1,2 млн грн від фірми, пов'язаної з пособниками бойовиків. "Потрібна радикальна реформа вищої освіти, повний перехід на західну систему наукових звань та їх захисту, повна переатестація всіх науковців"- каже Буткевич.

Близько 500 тисяч жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей мають уже російське громадянство.

Потрібна заборона на участь таких людей у виборах усіх рівнів та обіймання посад у державних структурах та органах місцевого самоврядування. Носії російського громадянства повинні повідомляти про нього відповідні українські органи. За приховування варто запровадити кримінальну відповідальність.

Анатолій МАРЦИНОВСЬКИЙ, журналіст


Місія "зелених" – розчистити місце для тих, хто прийде за ними. Вони залишать по собі суцільну руїну. І тому питанням номер один для України:

хто підхопить владу, коли вона випаде з аматорських рук "95-го кварталу"?

Геннадій ДРУЗЕНКО, правник, ветеран АТО, про те що президент Володимир Зеленський залишає без відповіді головне питання: він руйнує старий струхнявілий лад, аби на його руїнах звести новий, справедливіший, ефективніший і модерніший правопорядок? Чи руйнує заради руйнування, щоб довести, який він крутий. Бо може в ручному режимі призначати терористів, контрабандистів на високі посади.

Зараз ви читаєте новину «"Це - плювок нам в обличчя, але й копняк під зад". Тиждень в цитатах від Gazeta.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути