субота, 01 травня 2021 17:20

"Це та сума, яку він міг би заробити за весь цей час" - адвокат Антоненка про компенсацію

"Це та сума, яку він міг би заробити за весь цей час" - адвокат Антоненка про компенсацію
Антоненка відпустили під домашній арешт. Фото: "Українська правда"

Адвокати фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, ймовірно, подаватимуть позов про виплату компенсації за перебування музиканта в СІЗО, якщо його виправдають.

Про це повідомив адвокат Антоненка Дмитро Круговий коментуючи слова міністра юстиції України Дениса Малюськи, передає "Суспільне".

"Є відповідний закон. У випадку, якщо Андрія Антоненка виправдають, лише після цього є можливість за незаконне позбавлення волі претендувати на компенсацію. Але ще рано про це говорити, оскільки у нас є лише зміна запобіжного заходу. Розмір компенсації визначений законом. Тобто це та сума, яку він міг би заробити за весь цей час", – сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненка випустили з-під варти

Він зазначив, що невідомо, "через скільки років" може бути винесено виправдувальний вирок.

"Звісно ми віримо, що Андрія виправдають. Після того у нас будуть підстави для того, щоб подати відповідну заяву до суду", – додав Круговий.

20 липня 2016-го близько 7:45 стався вибух в автомобілі на перехресті вул. Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет. 12 грудня, поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня і волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, на якому були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «"Це та сума, яку він міг би заробити за весь цей час" - адвокат Антоненка про компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути