понеділок, 09 листопада 2009 15:35

Епідемія грипу забрала життя шістьох медиків

Епідемія грипу забрала життя шістьох медиків
Станом на 6 листопада в Україні на грип та ГРВІ захворіли понад 2 тис. медпрацівників, з них 687 лікарів і понад 1,5 тис. молодших спеціалістів. Крім того, чотири лікаря і два молодших фахівця померли під час виконання службових обов"язків. Про це заявив Міністр охорони здоров"я Василь Князевич сьогодні в ході селекторної наради.

Як повідомили в прес-службі МОЗ, за даними Князевича, у карантинних областях рівень захворюваності коливається від 0,5% до 1,3% серед лікарів і від 0,5% до 1,2% серед молодших спеціалістів.

"Така ситуація ускладнює і без того важкий режим роботи медпрацівників, які працюють в умовах надмірного навантаження", - відзначили в МОЗ.

Тому з метою підтримки регіонів з найбільш складною епідемічною ситуацією, Міністерство охорони здоров"я сформував більше 570 мобільних бригад, до складу яких увійшли сімейні лікарі, педіатри, інфекціоністи, анестезіологи та інші фахівці.

Нагадаємо, згідно з оперативними даними МОЗ України, станом на 8 листопада в країні зафіксовано понад 969 тис. хворих на грип і ГРВІ. Госпіталізовано близько 49 тис. чоловік. У результаті епідемії померли 155 людей.

ЛІГА
Зараз ви читаєте новину «Епідемія грипу забрала життя шістьох медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути