Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2009 10:42

У Києві лише 200 інфекційних ліжок - лікарі

У Києві лише 200 інфекційних ліжок - лікарі

У Києві, в якому проживає кілька мільйонів мешканців, нараховується лише 200 інфекційних ліжок.

Про це у коментарі "Дзеркалу тижня" заявила завідуюча кафедрою інфекційних захворювань Національного медичного інституту імені О.Богомольця Жанна Возіанова.

"Візьміть багатомільйонну столицю - інфекційну лікарню на території Олександрівської лікарні давно закрили на капремонт, обіцяли відкрити два або навіть три роки тому, але територія вже поросла бур"янами, давно не ведеться ніяких робіт. На все місто менш як 200 інфекційних ліжок - куди госпіталізувати хворих?! А як рятувати важких, коли в розпорядженні інфекціоністів усього десять реанімаційних ліжок?!", - сказала Возіанова.

Вона нагадала прогнози головного державного санітарного лікаря про те, що на грип чи ГРВІ перехворіє кожна четверта людина.

"У нас часто оголошували епідемію і карантин у школах, коли у відділенні не було жодного випадку грипу. Коли люди хворіють на ГРВІ, вони в більшості випадків обходяться без госпіталізації, от і склалося хибна думка, що без інфекційних ліжок можна обійтися", - сказала завідуюча кафедрою інфекційних захворювань інституту Богомольця

Водночас Возіанова висловила переконання, що під час спалаху сезонних ГРВІ, тим більше, коли розгоряється епідемія, робити щеплення не можна.

Однак, за її словами, співробітників інституту Богомольця не запрошують на консультації щодо інфекційних захворювань.

"Нас уже давно нікуди не запрошують - ні мене, ні співробітників кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.Богомольця. Виявилися п"ятим колесом до возу!", - сказала Возіанова, додавши, що "ми абсолютно не готові (до боротьби з епідемією), потрібно починати майже з нуля".

Зараз ви читаєте новину «У Києві лише 200 інфекційних ліжок - лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути