понеділок, 14 квітня 2008 08:06

Ехуд Ольмерт і Махмуд Аббас провели незаплановану зустріч

В неділю в Єрусалимі відбулася незапланована зустріч прем"єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта з лідером Палестинської автономії Махмуда Аббаса. В ході переговорів Аббас просив Ольмерта дати згоду на запропоноване за посередництва Єгипту неофіційне перемир"я і припинення бойових дій в секторі Газа, проте ізраїльський прем"єр відповів відмовою.

Про підсумки переговорів повідомив помічник Аббаса Саєб Ерекат. Представник Ізраїлю, у свою чергу, заявив на умовах анонімності, що метою зустрічі була координація планів по досягненню мирної угоди, не розповівши, проте, про подробиці і пославшись на секретність переговорів.

Зустріч лідерів Ізраїлю і Палестини відбулася за тиждень після останніх переговорів з їхньою участю, в переддень візиту Аббаса в США, який повинен початися в понеділок. Спостерігачі відзначали, що недільні переговори пройшли в не зовсім звичайному порядку: як правило про зустріч політиків оголошується заздалегідь, проте на цей раз про неї стало відомо лише за декілька годин до її початку.

Як відзначає газета, США чинять тиск на Ізраїль, закликаючи його надати палестинським властям більше свободи на території західного берега річки Іордан і зняти обмеження повідомлення Ізраїлю з сектором Газа. Проте переговори двох країн, відновлені в листопаді минулого року після семирічної перерви, ускладнюються військовими операціями ізраїльської армії в секторі Газа і безперервним обстрілом палестинськими бойовиками півдня Ізраїлю, пише газета Haaretz.

Зараз ви читаєте новину «Ехуд Ольмерт і Махмуд Аббас провели незаплановану зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути