Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2007 13:26

Єдиний у своєму роді "музей мертвих" на Сицилії (ФОТО)

Єдиний у своєму роді "музей мертвих", так звані Капуцинські катакомби, існує в Палермо, у великих підвалах під Капуцинським монастирем. Це уособлення сицилійського культу смерті, справжнісінька виставка мумій, у якій налічується близько 8000 тіл, здебільшого останків місцевої еліти і видатних громадян – священства, аристократії, представників різних професій.

Практика муміфікації тут виникла наприкінці XVI століття, коли місцеві капуцини виявили, що в катакомбах під їх монастирем міститься якийсь таємничий консервант, що природним чином затримує трупне гниття.

Перше поховання датується 1599 роком – це мощі місцевого священика, який вирізнявся особливою праведністю. Проте потім катакомби увійшли у моду, і щоб бути похороненими тут було багато охочих. Деякі в заповітах вказали одяг, в якому бажають бути виставленими. На багатьох святкові наряди, на офіцерах – мундири, на "професіоналах" - відзнаки їх професії. Найвідоміша і прекрасніша мешканка музею - "Спляча красуня", дівчинка Розалія (1918). Останні дослідження учених привели до сенсаційного відкриття. Дівчинка не мертва - вона спить!

 

Зараз ви читаєте новину «Єдиний у своєму роді "музей мертвих" на Сицилії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути