неділя, 14 вересня 2008 14:46

Дж.Буш оголосив штат Техас "зоною лиха"

Президент США Джордж Буш оголосив штат Техас "зоною лиха" у зв"язку з руйнуваннями, викликаними ураганом "Айк". Відповідна інформація була поширена прес-службою Білого дому, передає Associated Press.

Раніше Дж.Буш завірив жителів Техасу в готовності федеральних властей і надзвичайних служб протистояти руйнівним наслідкам урагану "Айк". "Мені доповіли про рятувальні команди, розміщені в зоні шторму", - сказав він в телезверненні з Білого дому. "Вони готові приступити до дій, як тільки дозволять погодні умови", - завірив президент.

Як повідомлялось вчора ураган "Айк" обрушився на узбережжя Техасу. Йому була привласнена друга категорія небезпеки за міжнародною шкалою - швидкість вітру в урагані досягала 180 км/год. Першим під удар стихії потрапило невелике портове місто Галвестон.

Втім, у міру просування вглиб країни "Айк" послабшав. Коли ураган знаходився над м. Х"юстоном, швидкість вітру зменшилась до 145 км/год. У зв"язку з цим Національний центр прогнозування ураганів США знизив категорію урагану до 1-ої за міжнародною шкалою.

На даний момент американська влада не може точно назвати кількість постраждалих від урагану в прибережних районах Техасу. Повідомляється, що декілька тисяч будинків опинилися затопленими, близько 3 млн осіб залишились без електроенергії. Відзначимо, що близько мільйона людей евакуювались з техаського узбережжя перед ударом стихії.

Зараз ви читаєте новину «Дж.Буш оголосив штат Техас "зоною лиха"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути