четвер, 11 жовтня 2007 11:55

Дві чеські пари обміняються 10-місячними дітьми, яких переплутали в пологовому будинку

Дві сімейні пари в Чехії готуються обмінятися своїми 10-місячними доньками. З"ясувалося, що їх переплутали після народження, повідомляє ВВС. Початок встановленню істини поклав сімейний скандал в однієї з пар, що проживає в місті Требник, у 165 км на південь від Праги. Темноволосий і темноокий водій вантажівки Лібор Броза вирішив перевірити, чи дійсно він є біологічним батьком блакитноокої блондинки Ніколи, що росте в його сім"ї. Таємно проведений порівняльний аналіз зразків ДНК показав, що Броза біологічним батьком Ніколи не є. Лібор звинуватив свою дружину Ярославу Троянову в зраді. Та заперечувала зраду і врешті-решт відправила на порівняльний аналіз із ДНК дочки зразок свого генетичного коду. Виявилось, що Ярослава не народжувала Ніколу!

Адміністрація пологового будинку визнала, що припустилася помилки і допомогла знайти справжню дочку Лібора - Вероніку. Її батьками до теперішнього часу вважалися Ян і Ярослава Цермак. Обидва немовляти народилися в один день і майже одночасно.

Ян і Ярослава Цермак теж здали зразки своїх ДНК на порівняльний аналіз, але батьки вирішили обмінятися дітьми до 9 грудня, коли у обох дівчаток буде день народження. Останній тиждень дві сім"ї провели разом - і дітям, і батькам потрібен час, щоб звикнути до своїх справжніх родичів. "Звичайно, ми щасливі, але з іншого боку все це жахливо", - сказала чеському радіо Ярослава Троянова. Разом із чоловіком вона подала до суду на пологовий будинок і має намір отримати компенсацію морального збитку у розмірі 10 млн чеських крон (близько 510 тисяч доларів). У пологовому будинку не можуть збагнути, яким чином сталася помилка.

За словами дитячого психолога, який допомагає двом парам упоратися з ситуацією, для дорослих подібний обмін буде набагато складнішим, ніж для дітей. Коли в 2003 році в Казахстані дві сім"ї виявили, що в пологовому будинку в 1989 році переплутали їх синів, вони вирішили не шукати винних і не обмінюватися дітьми. 14-річні підлітки могли відвідувати своїх біологічних батьків, а право на вибір місця проживання вони мали отримати після досягнення повноліття, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Дві чеські пари обміняються 10-місячними дітьми, яких переплутали в пологовому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути