четвер, 23 травня 2024 10:24

Чи допоможе "Резерв+" при перетині кордону - у ДПСУ відповіли

Чи допоможе "Резерв+" при перетині кордону - у ДПСУ відповіли
На кордоні перевіряють винятково паперові військово-облікові документи. Фото: news.dtkt.ua

Нині при виїзді за кордон не враховуються дані застосунку "Резерв+". Прикордонники орієнтуються на дані військового квитка.

Водночас додаток може знадобитися у разі перевірки справжності військово-облікового документа. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

"Резерв+" - виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди з інвалідністю можуть опинитися в "розшуку": чому помиляється "Резерв+"

За словами Демченка, прикордонники перевіряють винятково паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково почала перевіряти наявність цього документа.

"Зазначу, що ще з березня між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою "Оберіг" і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг", - додав Демченко.

У застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який має таку ж юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Коли у мобільному застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код, витяг з реєстру "Оберіг" матиме таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ, розповіли у пресслужбі Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе "Резерв+" при перетині кордону - у ДПСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути