Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2009 13:47

Черновецький попросив Ющенка звільнити Пилипишина

Черновецький попросив Ющенка звільнити Пилипишина

Мер Києва Леонід Черновецький просить президента Віктора Ющенко звільнити голову Шевченківської районної держадміністрації Віктора Пилипишина з займаної посади.

Про це йдеться в листі Черновецкого до глави держави від 1 червня.

"Звертаюся до вас із приводу неналежного виконання главою Шевченківської районної в Києві державної адміністрації Пилипишиним Віктором Андрійовичем своїх службових обов"язків з вирішення нагальних потреб жителів району", - йдеться в листі

Черновецький відзначає, що Пилипишин "не забезпечує виконання бюджету і програм соціально-економічного розвитку в Шевченківському районі", а на офіційне звертання і критичні зауваження посадових осіб КМДА не звертає уваги.

У листі мера Києва також зазначається, що до сьогоднішнього дня не здійснений комплекс заходів, які б сприяли реалізації в столиці державної політики з якісного обслуговування населення підприємствами, установами й організаціями житлово-комунального господарства.

Черновецький наголошує, що у ЗМІ "постійно висвітлюються питання щодо корупційних дій з боку керівництва Шевченківського району в особі Пилипишина".

Мер у листі нагадує, що він листом від 18 лютого вже звертався до глави держави з проханням провести службове розслідування у відношенні невиконання службових обов"язків і перевищення повноважень Пилипишиним.

"З огляду на те, що викладені обставини свідчать про бездіяльність глави Шевченківської районної держадміністрації, прошу вас, шановний пане президенте, як гаранта дотримання Конституції України... вирішити питання про звільнення Пилипишина з посади глави Шевченківської районної в Києві державної адміністрації", - йдеться в листі.

Як відомо, за ініціативою Віктора Пилипишина у Шевченківському районі на початку травні відбувся місцевий референдум щодо недовіри Черновецькому. 92% мешканців Шевченківського району, які прийшли на референдум, висловили недовіру меру Леоніду Черновецькому.

Пилипишин повідомив, що збиратиме підписи під петицією про недовіру Черновецькому, яку потім направлять у мерію, президенту, прем"єр-міністру, спікеру та лідерам парламентських фракцій.

23 травня комунальники Шевченківського району столиці припинили прибирати центр міста – вулицю Хрещатик та Майдан Незалежності - через відсутність в бюджеті столиці коштів на фінансування житлово-комунального господарства. Перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко заявив, що влада Шевченківського району застосувала свого роду політичний шантаж, хоча ситуація в житлово-комунальному господарстві інших районів міста також напружена.

Як повідомлялося, у понеділок у Секретаріаті президента відбудеться розширена нарада за участі прокуратури, представників контрольно-ревізійних органів та всіх відповідних служб, на якій обговорять можливість відсторонення посадових осіб КМДА від виконання обов"язків.

За словами Віталія Кличка, про нараду, на якій будуть розглянуті рекомендації Тимчасової слідчої Комісії Верховної Ради щодо звільнення мера Києва Леоніда Черновецького, він домовився під час зустрічі з главою секретаріату Вірою Улянченко.

Як повідомлялося, глава держави Віктор Ющенко ще не визначився у питанні відсторонення Леоніда Черновецького від виконання обов"язків голови КМДА на час роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів зловживань київської влади.

11 червня Верховної Ради ухвалила постанову про звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів зловживань київською владою. За її ухвалення проголосували 228 народних депутатів. Не голосувала у повному складі фракція Блоку Литвина. Із фракції Партії регіонів "за" проголосував один народний депутат.

З огляду на критичну ситуацію, що склалася у Києві, ВР звернулась до Президента України з пропозицією відсторонити від виконання обов"язків голови КМДА Черновецького на період діяльності ТСК та рекомендувала скасувати цілу низку його незаконних розпоряджень.

За матеріалами Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черновецький попросив Ющенка звільнити Пилипишина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути