вівторок, 26 травня 2009 21:03

У КМДА домовилися прибирати сміття з Майдану

У КМДА домовилися прибирати сміття з Майдану

Київська міська державна адміністрація і Шевченківська районна в Києві держадміністрація домовилися про відновлення комунальними службами житлового господарства району прибирання Хрещатику і Майдану Незалежності.

Про це журналістам сказав перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко після наради з цього питання.

За його словами, проблеми заборгованості перед перевізниками за вивезення сміття, окрім Шевченківського району мають решта районів Києва, однак не підбивають при цьому профспілки комунальників на страйки.

Влада Шевченківського району застосувала свого роду політичний шантаж

Так, заборгованість Голосіївського району становить 5 млн. 299 тис. грн., Деснянського – 6 млн. 461 тис. грн., Оболонського – більш як 3 млн. грн., Солом"янського – 4 млн. 100 тис. грн., у той час, як заборгованість Шевченківського району становить 2 млн. 882 тис. грн.

"Усі 9 районів, розуміючи ситуацію, продовжують працювати, оскільки розуміють, що зараз збільшити фінансування цього напрямку неможливо, хоча усі перевізники твердих побутових відходів захистили в управлінні з цін підвищення тарифів. Ми б могли збільшити відрахування, але у нас тарифи поки що занижені, а різниці у тарифах немає, тому, з 1 червня тарифи приводяться у відповідність з економічно обґрунтованими, тоді з"явиться можливість покривати заборгованість і виходити з цієї ситуації", - додав він.

За його словами, КМДА підготує на сесію у червні пропозицію покрити різницю у тарифах на вивезення сміття в обсязі 29 млн. 489 тис і таким чином знайде можливість розрахуватися з усіма перевізниками через райони.

Під час наради, на якій був присутній голова Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин, Голубченко обурився з приводу того, що влада району підтримує дії профспілок комунальних служб і, таким чином, усвідомлено схвалили відмову комунальників прибирати Хрещатик і Майдан.

У зв"язку з цим на нараді у присутності засобів масової інформації Голубченко доручив Печерській райадміністрації організувати прибирання вказаної території Шевченківського району.

Голубченко також підкреслив, що Пилипишин, згідно з розподілом обов"язків, несе персональну відповідальність за дотримання чистоти і порядку в районі, а якщо він не зміг їх забезпечити, означає він не виконує свої посадові обов"язки.

У свою чергу Пилипишин спростував звинувачення Голубченка в наданні прямих вказівок профспілкам припинити прибирання, відзначивши, що комунальників змусила це зробити фінансова ситуація, що склалася.

На це Голубченко відповів, що влада Шевченківського району застосувала свого роду політичний шантаж, хоча ситуація в житлово-комунальному господарстві інших районів міста також напружена.

У зв"язку з цим Голубченко і Пилипишин домовилися про проведення перевірки бюджетних надходжень і витрат району Головним управлінням внутрішнього фінансового контролю і аудиту міськадміністрації.

Проте після того, як представники ЗМІ покинули нараду, вона продовжилася і в результаті Голубченко домовився з Пилипишиним, що Хрещатик і Майдан прибиратимуть все-таки комунальні служби Шевченківського району.

"Коли ми вже залишилися і ще небагато поговорили, то Віктор Петрович зрозумів, що треба йти і працювати, і він погодився запевнити свою профспілку, що всі питання вирішені... і тепер можна вже працювати", - сказав Голубченко.

На його думку, налагодивши роботу з прибирання території свого району, Пилипишин доб"ється більших політичних дивідендів, ніж відмовившись від неї.

Як повідомлялося, з 23 травня комунальники Шевченківського району столиці припинили прибирати центр міста – вулицю Хрещатик та Майдан Незалежності - через відсутність в бюджеті столиці коштів на фінансування житлово-комунального господарства. Профспілки вимагають виплатити працівникам борги із зарплати, погасити минулорічні борги за ремонт житла та виділити кошти на невідкладні ремонтні роботи.

Поки ці вимоги не будуть виконані, районні комунальники мають намір залишати вул. Хрещатик та Майдан Незалежності неприбраними.

За матеріалами УНІАН, proUA.com

Зараз ви читаєте новину «У КМДА домовилися прибирати сміття з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути