вівторок, 16 червня 2009 13:13

Ставнійчук пояснила, чому Ющенко не відсторонює Черновецького

Ставнійчук пояснила, чому Ющенко не відсторонює Черновецького
Заступник керівника Секретаріату Президента України Марина Ставнійчук зазначає, що глава держави Віктор Ющенко ще не визначився у питанні відсторонення Леоніда Черновецького від виконання обов"язків голови КМДА на час роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів зловживань київської влади.

Про це вона заявила сьогодні, відповідаючи на питання журналістів у Києві.

"Я повинна сказати, що чіткої правової позиції у Президента України немає, матеріали на вивченні, і Президент, звичайно, прийме своє рішення", - сказала Ставнійчук .

За її словами, не обов"язково звільняти людину чи відстороняти її від посади у зв"язку зі створенням ТСК.

"Ви подивіться, скільки ТСК в парламенті створюється, і який результат потім з тих ТСК: проходить час, доповідь або заслуховується, або ж ні, і діяльність (ТСК) припиняється. Таким чином, не звільняти ж всіх людей на місцях", - зауважила Ставнійчук.

При цьому вона зазначила, що на сьогодні в Україні реалізується "політика пустих крісел, як на центральному рівні, так і на місцевому… Тобто, в половині областей ми маємо вакансії. Це серйозна проблема, і свідчить про те, що на місцевому рівні страждає кадрова політика".

"І сьогодні, я думаю так - якщо слідча комісія створена, вона повинна діяти, повинна вивчати, аналізувати ситуацію. Це не перша ТСК, яка є в парламенті, щодо міської влади", - сказала Ставнійчук.

11 червня Верховної Ради ухвалила постанову про звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів зловживань київською владою. За її ухвалення проголосували 228 народних депутатів. Не голосувала у повному складі фракція Блоку Литвина. Із фракції Партії регіонів "за" проголосував один народний депутат.

З огляду на критичну ситуацію, що склалася у Києві, ВР звернулась до Президента України з пропозицією відсторонити від виконання обов"язків голови КМДА Черновецького на період діяльності ТСК та рекомендувала скасувати цілу низку його незаконних розпоряджень, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук пояснила, чому Ющенко не відсторонює Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути