середа, 17 червня 2009 17:28

Кличко поговорить з Ющенком про звільнення Черновецького

Кличко поговорить з Ющенком про звільнення Черновецького

У понеділок у Секретаріаті президента відбудеться розширена нарада за участі прокуратури, представників контрольно-ревізійних органів та всіх відповідних служб, на якій обговорять можливість відсторонення посадових осіб КМДА від виконання обов"язків.

Про це заявив лідер однойменного блоку у Київраді Віталій Кличко.

За його словами, про нараду, на якій будуть розглянуті рекомендації Тимчасової слідчої Комісії Верховної Ради щодо звільнення мера Києва Леоніда Черновецького, він домовився під час зустрічі з главою секретаріату Вірою Улянченко.

"Ми наполягаємо на безумовному виконанні постанови (про рекомендацію президенту відсторонити Черновецького від виконання обов"язків міського голови на час дії слідчої комісії), що була проголосована більшістю депутатів парламенту 11 червня. Багатотисячна київська громада, що зібралась на мітинг на Банковій, вимагає від президента відсторонити Черновецького", - заявив Кличко.

Як повідомлялося, глава держави Віктор Ющенко ще не визначився у питанні відсторонення Леоніда Черновецького від виконання обов"язків голови КМДА на час роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів зловживань київської влади.

11 червня Верховної Ради ухвалила постанову про звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів зловживань київською владою. За її ухвалення проголосували 228 народних депутатів. Не голосувала у повному складі фракція Блоку Литвина. Із фракції Партії регіонів "за" проголосував один народний депутат.

З огляду на критичну ситуацію, що склалася у Києві, ВР звернулась до Президента України з пропозицією відсторонити від виконання обов"язків голови КМДА Черновецького на період діяльності ТСК та рекомендувала скасувати цілу низку його незаконних розпоряджень.

За матеріалами Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кличко поговорить з Ющенком про звільнення Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути