середа, 17 червня 2009 18:21

На Київському іподромі знайшли порушень на 7,2 мільйони

На Київському іподромі знайшли порушень на 7,2 мільйони

Контрольно-ревізійне управління в Києві заявляє про порушення комунального підприємства "Київський іподром" на 7,2 мільйона гривень за квітень 2007 - лютий 2009 року.

Про це йдеться в повідомленні КРУ.

Провівши перевірку за зазначений період, управління встановило, що іподром не нарахував власникам коней 1,3 мільйона гривень за їхнє утримання, внаслідок чого в його бухгалтерському обліку не відобразилася дебіторська заборгованість на цю суму.

КРУ також встановило, що внаслідок неефективних управлінських рішень колишнього директора підприємства Юрія Тєрєхова, звільненого в лютому, іподром надав послуги з випробування коней за ціною нижчою від собівартості, чим заподіяв збитків на 4,69 мільйона гривень.

Крім того, за даними КРУ, іподром не сплатив у бюджет 136 тисяч гривень доходів від здачі в оренду приміщень і закупив корму на 595 тисяч гривень без проведення тендерів.

З лютого на іподромі проводилися скачки і діяв тоталізатор, але бухоблік і банківські виписки свідчать, що доходи від них іподром не одержував.

Керівництво підприємства пояснило КРУ, що тоталізатор організовувала букмекерська компанія, назва якої невідомо, а договори відсутні.

У той же час іподром одержав благодійну допомогу в розмірі 997,7 тисячі гривень без оформлення документів.

КРУ установило, що перед скачками іподром уклав з оператором мобільного зв"язку "Київстар" договір на розсилання sms-повідомлень із запрошенням брати участь у тоталізаторі: оператор зобов"язався розіслати 10 мільйонів повідомлень, а іподром - оплатити кожне за ціною 0,08 гривні.

На оплату операторові 800 тисяч гривень на рахунки іподрому надійшли по 50 тисяч гривень від 16 фізичних осіб, але договори з ними не укладалися і благодійна допомога не оформлялася.

Крім того, КРУ виявило, що організатор скачок приватне підприємство "Стел-2003" одержало від ставок, зроблених громадянами за sms-повідомленнях, 373,8 тисячі гривень і витратило їх на організацію скачок.

"Стел-2003" також виплатило переможцям гри 540 тисяч гривень, однак документів, які можуть це підтвердити не надало.

У зв"язку з цим КРУ притягло до адміністративній відповідальності 3 співробітників іподрому, а контрольні матеріали передало в управління по боротьбі з економічною злочинністю й у прокуратуру Києва.

Як відомо, з ініціативи мера Києва Леоніда Черновецького в лютому-березні на Київському іподромі проходили кінські і собачі перегони і був організований тоталізатор.

Тоді мер заявляв, що кошти, отримані іподромом від скачок і від ставок, зроблених під час них, будуть спрямовані на соціальні цілі.

за матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «На Київському іподромі знайшли порушень на 7,2 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути