вівторок, 16 червня 2009 13:31

Черновецький влаштує платні екскурсії по мерії

Столичні чиновники продовжують вигадувати і втілювати в життя антикризові ідеї. Черговим ноу-хау стало рішення заробляти на пропуску в мерію всіх охочих.

Про це розповів заступник мера Ігор Добруцький.

За його словами, незабаром кожні вихідні в будівлі мерії на Хрещатику, 36 буде День відкритих дверей. За певну плату кияни зможуть подивитися вивішені в холі картини і фотографії, заглянути в музей подарунків київському меру і поїсти в буфеті.

Однак потрапити у кабінет до Черновецького чи його заступників не вдасться, оскільки для "прихожан" відкриють лише перший і другий поверхи, і то не повністю. Наприклад, на другому точно закриють крило, де знаходяться кабінети перших заступників мера Олеся Довгого і Анатолія Голубченка.

"Відвідувачів пускатимемо вже дуже скоро, але спершу зробимо невеликий ремонт. З першого поверху приберемо тумби, перед входом в колонний зал поставимо мольберти", - сказав Добруцький.

Кияни також зможуть подивитися роботи учасників фотоконкурсу "Київ очима киян".

У музеї подарунків столичним чиновникам також вже готуються зустрічати відвідувачів.

Як відомо, музей відкрили близько двох років тому, коли мер зобов"язав всіх підлеглих здавати подарунки, які дорожчі за 100 гривень. Зараз до музею можна потрапити, тільки влаштувавшись на роботу в мерію або ж по знайомству.

За словами екскурсовода Яніни Пучкової, в музеї мерії більше 400 експонатів, серед них чимало унікальних. Наприклад, статуетка Леоніда Черновецького, яку батьку презентував син Степан.

"Вона коштує, як хороший лімузин, деякі деталі - наприклад, краватка, рамочка з фотографією дружини і фігурки дітей мера виконані із золота", - сказала Пучкова.

Окрім статуетки, відзначає газета, в музеї можна побачити японську графіку, ляльок, картини, годинники, холодну зброю, навіть набір для суші і кулькову ручку у вигляді космонавта. Останню Черновецькому подарували не опозиціонери, а група українських астронавтів.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький влаштує платні екскурсії по мерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути