четвер, 13 грудня 2007 13:59

Черновецький пообіцяв киянам трамваї замість маршруток (ФОТО)

Вчора міська влада показала журналістам зразок трамвая нового покоління. Його поставили в прозорому наметі просто на площі Перемоги, перед торговим центром "Україна".

Але всередину пускали тільки чиновників і журналістів, а інших це не стосувалося. Одна людина навіть влаштувала скандал, вимагаючи дати їй можливість помилуватися новим словом техніки.

Звичайно, трамвай вражає. У нього низька підлога - на 58 сантиметрів нижче, ніж у чеських вагонів, які зараз курсують по столиці. Довжина 36 метрів, місткість - до 360 чоловік. Максимальна швидкість, яку він зможе розвивати, 70 км/г.

Дослідний зразок, пред"явлений вчора пресі, зроблений в Германії. А для Києва збираються робити трамваї спільного українсько-німецького виробництва. Скільки це коштуватиме, поки невідомо.

Перший екземпляр планують зібрати вже наступного року. А в 2009-му після повної реконструкції лінії швидкісного трамвая на Борщагівці купити від 20 до 40 штук і пустити їх по цьому маршруту.

Трохи пізніше на презентацію явився і Леонід Черновецкий.

- Ми послідовно витіснятимемо маршрутки з Києва, тому що такий вид транспорту не притаманний цивілізованому європейському місту.

На доказ своїх слів чиновник пообіцяв, що вже через три роки всі трамвайні лінії міста перейдуть на сучасні безшумні рейки, повідомляє Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький пообіцяв киянам трамваї замість маршруток (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути