пʼятниця, 27 липня 2007 16:46

Черновецький перепише всіх киян та приїжджих

Київська міська державна адміністрація вивчає можливість проведення перепису населення, постійно й тимчасово проживаючого на території столиці.

Про це мер Києва Леонід Черновецький заявив на засіданні колегії Київміськадміністрації.

Зокрема, Черновецький дав доручення Головному фінансовому управлінню й управлінню статистики обговорити необхідну суму фінансування на проведення перепису й можливі строки.

Зі слів заступника начальника управління статистики Олега Настоящого, орієнтовна вартість проведення перепису може становити близько 2 млн. гривень.

Черновецький впевнений, що перепис необхідний, оскільки вважає, що в Києві реально проживають близько 5 млн. людей, а не 2,64 млн., відповідно до останнього перепису населення, що проводився в грудні 2001 року.

Черновецький додав, що люди, які приїжджають у Київ на роботу й живуть в місті без офіційної прописки й реєстрації, становлять конкуренцію киянам при пошуку роботи.

Крім того, він підкреслив, що через приїжджих збільшується навантаження на мережі водопостачання й водовідводу, електрики, а також на комунальні служби, які займаються вивезенням твердих побутових відходів.

"Затративши 2 млн. (на перепис населення) ми зможемо тоді апелювати до Кабінету Міністрів про те, щоб субсидії були збільшені", - заявив мер, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький перепише всіх киян та приїжджих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути