четвер, 15 травня 2008 16:35

Буш пообіцяв палестинцям незалежну державу протягом 60 років

Виступаючи перед депутатами Кнесета, президент США Джордж Буш, який раніше мав намір врегулювати питання створення палестинської держави до кінця свого президентського терміну, не почав називати конкретних дат, проте виразив упевненість, що через 60 років така держава існуватиме, повідомляє TheJerusalemPost.

У своїй промові, присвяченій різним аспектам близькосхідної і світової міжнародної політики, Буш, як наголошується, згадав палестинців один раз, кажучи про майбутнє Ізраїлю. "Коли Ізраїль святкуватиме своє 120-ліття, палестинський народ матиме батьківщину, про яку так давно мріяв", - відзначив президент.

Через 60 років, на думку Буша, люди в Каїрі, Ріяді, Багдаді або Бейруті житимуть "у вільних суспільствах, де прагнення до світу буде підкріплено дипломатичними, торговими і туристичними зв"язками", а терористичні і радикальні ісламські організації, такі як "Аль-Каїда", "Хизбалла" і ХАМАС потерплять поразку.

Подальший розвиток процесу близькосхідного врегулювання, за словами Буша, приведе до того, що Сірія і Іран стануть "миролюбними націями", а сьогоднішні "диктаторські режими" будуть забуті.

При цьому Джордж Буш заявив про необхідність перешкодити Ірану розвивати свою ядерну програму, відзначивши, що інакше світова спільнота ризикує зробити "непробачну зраду по відношенню до майбутніх поколінь". За словами Буша, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад мріє повернути Близький Схід в середні віки.

Одночасно Буш піддав критиці ООН, за те що багато з прийнятих мирних резолюцій по Близькому Сходу направлені проти Ізраїлю, який є однією з найкращих демократій світу. В зв"язку з цим Джордж Буш пообіцяв депутатам Кнесета, що США завжди підтримуватимуть Ізраїль, і назвав американо-ізраїльські зв"язки непорушними, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Буш пообіцяв палестинцям незалежну державу протягом 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути