понеділок, 26 травня 2008 10:51

Британська газета розчула "націоналістичний підтекст" у сербській пісні на "Євробаченні"

Сербія, яка приймала цього року музичний конкурс "Євробачення" використала виступ своєї учасниці Олени Томашевіч для того, щоб "направити націоналістичне послання у зв"язку з відокремленням Косова". Таку думку висловлює британська газета "Дейлі телеграф".

"Сербія відкликає послів з країн, які визнали незалежність Косова, і ось тепер Олена Томашевіч виражає роздратування країни в своїй пісні", - пише газета.

"У тексті пісні, одного з фаворитів (Сербія зайняла шосте місце - прим. ред.), йдеться про двох закоханих, але вона несе таємничу кінцівку, - відзначає "Дейлі телеграф". - "Розбуди мене в день Святого Віта для того, щоб я змогла подивитися на нього ще раз", передає "ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА".

"Це згадка, - відзначає газета, - навряд чи що-небудь скаже величезній міжнародній аудиторії, але в Сербії, і на Балканах День Святого Віта, 28 червня, викликає величезний резонанс. Саме цього дня в 1389 році серби отримали перемогу над турками на Косовому полі - цю битву вони вважають наріжним каменем сербської релігії та національної самосвідомості".

Завершуючи коментар, газета "Дейлі телеграф" нагадує, що "Сербія не вперше використовує конкурс "Євробачення" для політичних послань - у минулому році сербська виконавиця Марія Шерифовіч після того, як Боснія і Герцеговина присудила їй найвищий бал вітала боснійську публіку знаком, який використовувався сербами в період громадянської війни в цій колишній югославській республіці".

Відзначимо, що за підсумками голосування переможцем конкурсу "Євробачення-2008" став Діма Білан (Росія) . Друге місце зайняла чарівна Ані Лорак (Україна) , на третьому - представниця Греції Kalomoira, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Британська газета розчула "націоналістичний підтекст" у сербській пісні на "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути