неділя, 01 листопада 2015 03:16

Бойовики ІД не могли збити російський літак - ЗМІ

Бойовики ІД не могли збити російський літак - ЗМІ
Suliman el-Oteify/AP

Заяви бойовиків угруповання "Ісламська держава" про відповідальність за катастрофу російського лайнера - скоріше всього, брехливі. Про це повідомляє низка західних ЗМІ, посилаючись на опитаних військових експертів.

"Літак перебував на висоті, занадто великий для ручної ПЗРК, хоча і летів на 2 тис. футів нижче, ніж MH17", - сказав консультант Flight Global Девід Лермон виданню The Telegraph.

За його словами, літак міг бути збитий системою типу "Бук", але, за наявними даними, бойовики ІДІЛ (у всякому разі, єгипетська гілка) такої зброї не мають. Лермон також вказав, що літак впав цілим - знову ж, на відміну від MH17.

У той же час офіцер єгипетської служби безпеки, який побажав залишитися неназваним, заявив, що літак розпався на дві частини, мала (хвостова) загорілася, велика - врізалася в скелю.

Чарльз Лістер і Майкл Горовіц назвали The Guardian кілька можливих причин падіння літака, не пов'язані з технічним станом останнього: на борту була підірвана бомба або терористи дійсно вистрілили в літак, але коли той сідав. Третій варіант - бойовики ІД ретельно приховують наявність систем типу "Бука".

Нагадаємо, російський літак авіакомпанії Metrojet ("Когалимавіа"), який летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії в Єгипті. На борту перебували близько 217 осіб. Лайнер впав на південь від міста Ель-Аріш в провінції Північний Синай. За однією з версій, причиною катастрофи могли бути технічні неполадки (стало відомо, що екіпаж кілька разів за тиждень скаржився на проблеми з двигуном).

Згодом єгипетське угрупування "Ісламської держави" заявило, що це воно збило російський літак.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ІД не могли збити російський літак - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути