Ексклюзиви
субота, 23 вересня 2023 09:00

Бойові зіткнення та просування: що відбувається на фронті

Бойові зіткнення та просування: що відбувається на фронті
За добу на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

Українські війська ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Захисники знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах, пише Генштаб у зведенні.

Учора відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав п'ять ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Війська окупантів присутні у прикордонних районах. Ворог веде активну диверсійну діяльність, щоб наші війська не можна було перекинути на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

Бахмутський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" Сили оборони успішно відбили російські атаки у районах Міньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Ворог намагався відновити втрачене положення у районі Андріївки Донецької області, успіхів не мав. Сили оборони ведуть штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські воїни відбили атаки противника в районах Авдіївки та Сєверного Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії у районі Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Протягом минулої доби вони здійснили там 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Запорізький напрямок

Значними втратами у живій силі та техніці завершились для ворога атаки у районах Роботиного та Вербового Запорізької області завершилися для окупантів. Наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту та змушують відходити із займаних позицій.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала удару по штабу командування чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два зенітно-ракетних комплекси та чотири артилерійських засоби противника.

22 вересня у Севастополі пролунали вибухи. Згодом з'явилися фото і відео з місця прильоту.

Удару по штабу командування ворожого флоту завдали близько 12:00 години, повідомив СтратКом Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Бойові зіткнення та просування: що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути