вівторок, 19 лютого 2008 11:22

Більшість курців в українських школах - це діти 11-12 років

Залежність від паління серед дітей і підлітків в Україні набирає загрозливий розмах, стверджують вітчизняні медики. Проблему боротьби з палінням серед школярів обговорювали на засіданні Львівського прес-клубу реформ.

Переважна більшість серед неповнолітніх курців - це діти 11-12 років, повідомила заступник керівника управління охорони здоров"я на Львівщині Ірина Микитчак. Це епідемія, що має потребу в системній боротьбі, чого немає ні у Львові, ні в інших містах України, визнають чиновники.

Зі свого боку влада міста намагається вирішити цю проблему шляхом заборони продажу цигарок поблизу шкільних установ. Але поки що безрезультатно. Закон такої заборони не передбачає.

Немає розуміння проблеми й у продавців, які неповнолітнім вільно продають тютюнові вироби, відзначає керівник відділу у справах дітей Львівської міської ради Тарас Гурей. Втім, на думку керівника Благодійного неурядового фонду "Всі разом" Галини Камінської, каральними заходами відносно підприємців або школярів проблеми не вирішити. На її думку, починати потрібно із профілактичних бесід вдома, у школах і, звичайно, залучати громадські організації, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Більшість курців в українських школах - це діти 11-12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути